www.navitron.net
langdownlangup ro Romana
contact

Pericole pe Internet

Mihaela Tatu despre Navitron

Stii ce face copilul tau pe Internet?

Parintii isi "cumpara" linistea daruind copiilor tablete, telefoane si acces la Internet. Copilul are nevoie de atentie, de afectiune, de comunicare. Uitat in fata ecranului, va iesi curand din zona jocurilor online si va descoperi relationarea virtuala. Se va trezi intr-o retea de dimensiuni uriase, unde niciodata nu se va mai simti singur. In orice moment, va gasi pe cineva cu care sa comunice.

Organizatii teroriste, secte religioase, fac prozelitism si castiga usor adepti din randul adolescentilor. Ingineria sociala este folosita astazi la nivel de arta, de catre infractorii online. Zilnic apar noi cazuri de pedofilie, furt, jaf, crima, sinucidere... toate avand acelasi numitor comun: relationarea pe Internet. Pedofilii cauta copii pe Internet si reusesc sa dezvolte cu ei relatii de prietenie. Astfel copilul devine o prada! Copiii nu stiu sa relationeze pe Internet cu moderatie. Ei se "dezvaluie" cu usurinta "prietenului virtual", dau informatii despre parinti, adresa, intr-un final accepta o intalnire cu agresorul in lumea reala.

Aceste cuvinte le-am auzit din gura lui Laurentiu Dudau fondatorul Navitron, la o conferinta despre siguranta copiilor pe Internet. Ce-am aflat acolo; dramele prin care trec deopotriva parintii si copiii... nu mi-am imaginat ca sunt cu putinta. Asa am ales sa ma implic!

navitron on the world
find
help
auAustralia
atAustria
beBelgium
brBrazil
caCanada
cyCyprus
dkDenmark
egEgypt
frFrance
deGermany
ieIreland
itItaly
mdMoldova
nlNetherlands
ptPortugal
roRomania
sgSingapore
esSpain
trTurkey
uaUkraine
gbUnited Kingdom
iqIraq
irIran
jpJapan
krSouth Korea
kwKuwait
saSaudi Arabia
zaSouth Africa
usUnited States
Contul meu
emptycaretup